Seriemördarsoul!

För ett par veckor sedan skrev Fredrik Strage en finfin krönika som avslöjade Thomas Quicks fäbless för soul. Quick påstod sig exempelvis känna en "existentiell solidaritet" med manliga soulsångare som Otis Redding, Marvin Gaye, och - snäppet mindre förvånande, givet hans dokumenterade balansgång mellan galenskap och genialitet - R. Kelly. Säga vad man vill om Thomas Quick (hans frisyr är ju till exempel ingen höjdare), men bortsett från hans dragning åt att mörda människor har han uppenbarligen god smak. Ryktet säger mycket riktigt också att han för närvarande är helt såld på Jenny Wilsons nya album, vilket - om det nu är sant - bara understryker detta.

Jenny Wilsons nya, ja... Tidigare i veckan damp den - tillsammans med Shuggie Otis Inspiration Information - ned på hallmattan, varpå den mer eller mindre oavbrutet har snurrat här hemma. Jag är verkligen helt knäckt av dess briljans. Nu har dessutom videon till första singeln lagts upp på nätet. Tänkte försöka mig på att för en gångs skull dra nytta av den nya webbens alla så kallade möjligheter genom att lägga upp videon också här. Hang on...

 
Sådär! Efter många om och men, frågor och funderingar, blod, svett och tårar - äntligen har jag alldeles på egen hand lyckats lägga upp ett videoklipp direkt på bloggen! Woo-hah! Det firar vi med en folköl! Men först, mina damer och herrar, [lång tystnad] det är en ära för mig, att i detta historiska ögonblick få presentera [trumvirvel] JENNY WILSONS RYKANDE FÄRSKA MUSIKVIDEO! [applåder] Hoppas att det ska smaka. Nu: bärs.

Till nästa gång.

Kommentarer
Postat av: Peter Tork

"Aht Uh Mi Hed" på Shuggie Otis plattan är en av världens 10 bästa låtar.

2009-03-07 @ 16:17:32
Postat av: Kowalski

Den är allt man behöver när livet känns lite för svårt.

2009-03-09 @ 09:25:33
Postat av: Han som aldrig tar kampen

Alltså, anledningen till att du har fastnat för Wilson är att ni har en sak gemensamt: den ständiga kampen mot hushållets fasa - diskberget. Hon kanaliserar sin uppgivenhet genom att skapa musik, du genom att lyssna på den. Erkänn att du står där med diskborsten i högsta hugg, med Wilson på lådan, och tar dig an din ensamma diskkopp som måste diskas upp innan det blir sängdags.

2009-03-09 @ 14:09:01
Postat av: Kowalski

Du är helt klart någonting på spåren här! Wilsons sätt att betrakta vardagslivet som en strid ligger helt i linje med mitt synsätt. Ändå är detta inte hela förklaringen. Minst lika viktigt är att den musikaliska mixen av typ The Slits, Timbaland och Nina Simone har utmynnat i den kanske mest spännande r'n'b jag någonsin hört. Plattan är sjuk! Du måste skaffa om du inte redan gjort det...

2009-03-09 @ 15:03:18
Postat av: Gamer T

Refused alltså. Kanske måste göra sig själv tjänsten att inventera lite umepunk.



Jenny Wilson? Skärpning.



Nog om det oväsentliga. Inom en snar framtid har jag limmat fast 42-tummaren på väggfan och införskaffat en hdmi-kabel så ska du få se på satan vad gäller nhl2009. Eventuellt blir det ett inköp av fifa09 någon gång framöver.

2009-03-11 @ 14:21:42
URL: http://www.bostonbruins.com
Postat av: Kowalski

Låter bra! Hör av dig när det vankas tv-spelskväll och kokkaffe. Kommer på stubinen!

2009-03-11 @ 15:53:44
Postat av: Koivu

Du ska aldrig klappa den snälle brunbjörnen medhårs!

2009-03-12 @ 12:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0